Executive coaching

Wat is executive coaching?

Executive coaching is het vergroten van de effectiviteit van de executive door het versterken van zijn of haar leiderschapskwaliteiten. In de coaching sluit ik zowel op de persoon als op de complexe context en het krachtenveld van de executive aan.

Executive coaching is gericht op het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. Ik begeleid en ondersteun het definiëren, verduidelijken en realiseren van doelen.

Dit doe ik door bewustwording, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van de eigen mogelijkheden.

Voor wie is executive coaching?

Voor directieleden, bestuurders, topmanagers, toezichthouders en commissarissen.

Het verschil met individuele coaching is, dat ik bij executive coaching vanuit de organisatie meedenk, in het grote verband. Als persoon raak je zodanig verbonden met je functie, dat je altijd ‘aan’ staat. Door je functie binnen de organisatie lig je onder een vergrootglas.

Waarom executive coaching?

Executive coaching kan uitkomst bieden als:

  • er een specifiek probleem is;
  • je last ondervindt van beslissingen;
  • je veel weerstand ervaart;
  • er een disbalans tussen werk en privé is;
  • verwachte cijfers uitblijven.

“Ik ben standvastig in doelen en flexibel in methoden.”

Hoe ga ik te werk?

In een executive coaching traject is er veel aandacht voor persoonlijke issues, we gaan echt de diepte in. Het kan gaan over drijfveren, waarden, overtuigingen, copingmechanismen, belangen, interne conflicten en meer. Ik focus op waar het echt om gaat, zodat het probleem boven tafel komt. Na een stapsgewijze ontwikkeling en analyse, werken we samen toe naar een duurzame oplossing.

Het coachen van leiders doe ik op vier dimensies. Die van de persoon, de rol die hij of zij vervult, de context en het systeem of de organisatie. De essentie van coaching is dat het gericht is op het leerproces van de ander in relatie tot diens werkcontext, in een vertrouwelijke omgeving. De positie van de executive en thema’s die spelen, zijn immers anders dan die van leidinggevenden in andere lagen van de organisatie. Door de coaching stap je uit die dynamiek en neem je tijd om te reflecteren om te kunnen veranderen.

kennismaking

Ben je benieuwd wat executive coaching jou kan brengen? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een eerste gesprek.

Ja, ik wil graag kennismaken!